logo skoleni-kurzy

DISPOZITIVITA A KOGENTNOST UPRAVY AKCIOVE SPOLECNOSTI ANEB CO A JAK [ KOMENTÁŘE KE KURZU


skoleni-kurzy.eu




Podrobné hledání kurzů, školení a rekvalifikací



skoleni-kurzy.eu

[skoleni-kurzy.eu] Zde najdete různé kurzy, školení, semináře a rekvalifikační kurzy z různých oborů.

Nenašli jste kurz, školení a/nebo seminář?

Pošlete nám nezávaznou poptávku po kurzu a my se ho pokusíme najít a pošleme Vám kontakt na vzdělávací firmu a/nebo Vaši poptávku kurzu zveřejníme v seznamu poptávek.

Registrace školící firmy

Jste školící firma, vzdělávací instituce a/nebo pořádáte školení, kurzy, rekvalifikační semináře? Zaregistrujte svoji firmu na serveru a zvyšte počet svých klientů.
 

Náhodný kurz/školení


SharePoint Online tvorba aplikací pomocí Office 365 Power PlatformOffice 365 Power Platform - ICT Pro s.r.o. – Kurzy, školení, konzultace ICT a Soft Skills
Kurz je určen uživatelům, kteří budou vytvářet podniková řešení pomocí nejnovějších nástrojů společnosti Microsoft. Microsoft Cloud prostředí nyní nabízí mnoho předpřipravených nástrojů, které stačí jen uchopit a správně použít.

^

 

 

DISPOZITIVITA A KOGENTNOST UPRAVY AKCIOVE SPOLECNOSTI ANEB CO A JAK ( KOMENTÁŘE KE KURZU

Viz také následující kurzy :
  • Motivace zaměstnanců aneb jak zvýšit angažovanost vašich zaměstnancůMotivate your employees and increase your employees engagementPodrobnosti
  • Duševní hygiena v životě manažera aneb psychická pohoda i při náročné práciPodrobnosti
  • Řízení IT bezpečnosti aneb ISO 27001 za 1 denISMS - ISO 27001 in 1 dayPodrobnosti
  • Manažerské dovednosti aneb jak vést a motivovat lidi k vyšším výkonůmPodrobnosti
  • Manažerské dovednosti aneb jak vést a motivovat lidi k vyšším výkonůmPodrobnosti


Dispozitivita a kogentnost úpravy akciové společnosti aneb co a jak (ne)lze upravit ve stanovách
- Komentáře a dotazy na školení/kurz


---(zatím žádný dotaz)---



-x- Pro tento kurz již nelze poslat žádný dotaz -x-

Tento kurz již byl smazán




Zpět ke kurzu

Dispozitivita a kogentnost úpravy akciové společnosti aneb co a jak (ne)lze upravit ve stanovách

Lektoři se zaměří zejména na následující otázky:
* Kriteria rozlišení kogentních a dispozitivních pravidel
* Důsledky odchýlení se od kogentní zákonné úpravy
* Tvorba druhů akcií - obecně - modifikace práv akcionářů, upravených zákonem - přidávání dalších, zákonem nepředvídaných práv akcionářů, a limity takové tvorby druhu akcií - odebírání práv předpokládaných zákonem, a limity takové tvorby druhu akcií
* Práva a povinnosti akcionářů, zejména - která práva lze upravit ve stanovách odchylně od zákonné úpravy, a jak? - která práva lze akcionářům zcela (bez náhrady) odebrat? - která práva lze rozšířit, a jak? - jak upravit právo na podíl na zisku a jiných vlastních zdrojích, povinnost splatit emisní kurs, povinnost loajality či práva kvalifikovaných akcionářů? - úprava příplatků mimo základní kapitál
* Volené orgány společnosti, zejména - lze modifikovat, a pokud ano, v jakém rozsahu okamžik a způsob vzniku a zániku funkce? - lze zužovat nebo rozšiřovat předpoklady výkonu funkce a s jakými důsledky? - lze stanovit odchylně od zákona pravidla pro schvalování a uzavírání smlouvy o výkonu funkce? - lze upravovat právo účasti na zasedání orgánu a hlasovací právo členů volených orgánů stanovami, popř. jak? - lze ve stanovách modifikovat povinnost vykonávat funkci s péčí řádného hospodáře a důsledky jejího porušení?
* Valná hromada, zejména - jak lze upravit pravidla pro svolávání valné hromady odchylně od zákona? - lze stanovami upravit podmínky účasti akcionářů na valné hromady odchylně od zákona? - jaké jsou limity úpravy sistace hlasovacího práva akcionáře a podmínky pro jeho výkon, modifikace práva dávat návrhy a protinávrhy a práva požadovat vysvětlení? - existují limity pro úpravu schopnosti valné hromady k usnášení a přijímání rozhodnutí? - lze stanovami upravit požadavek na notářský zápis, jímž se ověřuje přijetí rozhodnutí? - lze (a pokud ano, jak) měnit působnost valné hromady založenou zákonem?
* Zastupování členy statutárního orgánu, zejména - jak lze upravit stanovami způsob zastupování a jeho možnosti - limity - lze vyloučit některé členy představenstva ze zastupování společnosti? - mohou stanovy určit, že zástupčí oprávnění náleží i členům správní rady?
* Akcie a jejich náležitosti, zejména - lze upravit náležitosti akcií odchylně od zákona? - mohou stanovy určit, že společnost nevydá akcie jako cenný papír ani zaknihovaný cenný papír? - jakými způsoby lze omezit převoditelnost akcií? - je sjednání předkupního práva ve stanovách omezením převoditelnosti akcií?
* Zvyšování a snižování základního kapi


... Zpět ke kurzu  -> Dispozitivita a kogentnost úpravy akciové společnosti aneb co a jak (ne)lze upravit ve stanovách



Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová

Pořádáme odborné kurzy, školení , semináře v oblasti: obchodní, procesní, trestní, evropské, pracovní a správní právo, účetnictví, daně, clo, životní prostředí. Certifikované a akreditované vzdělávání dospělých, příslušné odborné tituly, publikace.

Na vyžádání vystavíme účastníkovi potvrzení o účasti na semináři.


Agentura BOVA - RNDr. Ivana Hexnerová

Nové kurzy a školení od této školící firmy (RSS)
 
 
RSS
RSS - odběr novinek - nové kurzy, rekvalifikace a školení
Nové kurzy/školení | Nové termíny kurzů/školení | Last-Minute | Odběr novinek na Váš mail
skoleni-kurzy.eu

SKOLENI-KURZY.EU



REGIONY



MENU



KONTAKT


skoleni-kurzy.eu
2007 - 2024 © OBEC.net, sro
Potoční 8, 617 00 Brno, CZ
Email: info[at]skoleni-kurzy.eu
Telefon:(+420) 775 193 488
Fax:
Kontakt

+



+




V případě dotazu ke kurzu využijte prosím kontaktní formulář u daného konkrétního kurzu





Školení: Je možné změnit bydliště dítěte bez souhlasu druhého z rodičů či určit školu? Realizace rodičovské odpovědnosti i v procesních souvislostech v květnu 2024 - online
^